Uurnatuur 2018-2019_34

Klik op 'aanmelden' bij de activiteiten waaraan je mee wilt doen.

* Let op, de prijs van de activiteiten is de Vriendenprijs. Scholen die geen Vriend van De Klyster zijn betalen het dubbele tarief. In de bevestiging staat dus het vriendentarief. U kunt vriend worden, dit kost per jaar €12,50 + €0,35 per leerling. Wilt u dat, stuur een mail naar .Natuuravontuur

Natuuravontuur is een echte doe-excursie, buitenspelen en leren tot je groen ziet! Rinsma Pôle is een onbekend maar prachtig natuurgebied aan de Swemmer met kronkelpaadjes, water, en heuvels. De kinderen gaan de natuur spelenderwijs ontdekken en o.a. camoufleren, verstoppen, kleine beestjes zoeken, en een natuurschilderij maken.

voorjaar/zomer
€ 1 per kind*


Struinen op het Wad

Prachtige wadexcursie bij Moddergat en lekker uitwaaien aan de andere kant van de dijk onder leiding van een wadgids. De leerlingen zullen met volle teugen genieten tijdens het zoeken naar schelpjes, pieren steken, krabben vangen en het bekijken van allerlei plantjes en beestjes. Op de terugweg lopen we over de kwelder. De gids vertelt onderweg van alles over het gebied, maar zorgt er vooral voor dat de kinderen veel kunnen doen en beleven. De gevonden wadschatten gaan natuurlijk mee naar school.

Ps. de kans is groot dat we onderweg aangespoelde plastic troep tegenkomen uit de zeecontainers. Daarom nemen we vuilniszakken mee.

voorjaar/zomer
€ 1 per kind*


Er is zoveel te vindenwadslakjes zoekenhet monumentaanspoelsels zoekenzicht op de dijk en Moddergatstrunekwalzeeduizendpootzeg ken jij de alikruikeen krab, is het een mannetje of een vrouwtje?hij komt er uit!stilleven met paaltjesKikkerdril in de Klas

Kikkerdril in de klas is een leuke manier om het voorjaar in de klas te halen. Beleef samen met de leerlingen hoe uit het dril kleine kikkervisjes groeien. Je krijgt een compleet pakket geleverd: aquarium, dril, plantjes, lesbrief, voorleesboekje, onderzoeksmateriaal. Goed voor weken lang kijkplezier in de klas!

voorjaar/zomer
€ 5 per pakket*


kikkerdril, je raakt niet uitgekekenkikkervisjeskikkerdril beginstadiumde puntjes zijn kommaatjes gewordenGoed kijken......kikkervisjeskikkervisjesuiteindelijk komt er een kikkertjeEn dan is er een echte kikkertip: leen de leskist over kikkerskikkervisjes in de klas is leuk
Deze activiteit is (voor dit jaar) voorbij. Je kunt je er niet meer voor opgeven.
Nationale Buitenlesdag

Op 2 april 2019 is het de Nationale Buitenlesdag. Op deze dag geven leerkrachten in heel Nederland buiten les. Dat is niet alleen goed voor de leerprestaties van kinderen, maar het is ook nog eens heel leuk! Meld je aan en je ontvangt – in maart- de gratis (digitale) Buitenlesbundel met de leukste lessen in je inbox.

voorjaar/zomer
gratisDeze activiteit is (voor dit jaar) voorbij. Je kunt je er niet meer voor opgeven.
Jong Leren Eten - pilot

Jong leren eten is een programma waarin rijk, provincies, gemeenten, onderwijs en maatschappelijke organisaties samenwerken. Leerlingen komen met Jong Leren Eten in aanraking met voedsel en de herkomst ervan. Doel: leren om gezonde én duurzame keuzes te maken. Goed voor je lijf én goed voor de aarde. De scholen krijgen: leskist Smaaklessen, teaminstructie, gastlessen, excursies, natuurpakket Zaaien & Groeien en natuurpakket Oogsten & Composteren. Bijzondere onderdelen zijn het bestuderen van bodemdiertjes met virtual reality, zelf compost maken en koken met de geoogste groenten. We beginnen in mei met het zaaien van pompoenen. Mr en Miss Pumpkin komen in de klas en gaan met de kinderen aan de slag.

voorjaar/zomer
gratisDeze activiteit is (voor dit jaar) voorbij. Je kunt je er niet meer voor opgeven.