Uurnatuur 2017-2018_34

Klik op 'aanmelden' bij de activiteiten waaraan je mee wilt doen.

* Let op, de prijs van de activiteiten is de Vriendenprijs. Scholen die geen Vriend van De Klyster zijn betalen het dubbele tarief. In de bevestiging staat dus het vriendentarief. U kunt vriend worden, dit kost per jaar €12,50 + €0,35 per leerling. Wilt u dat, stuur een mail naar .Onderstaande activiteiten zijn afgelopen. Je kunt je er (voor dit jaar) niet meer voor opgeven.


Natuuravontuur

Activiteit sluit aan bij Culturele Hoofdstad 2018, thema Land Art en Celebrating Diversity!

Vlakbij Driesum ligt Rinsma Pôle, een natuurgebied met kronkelpaadjes, water, veldjes en heuvels. Dit gebied is aangelegd op een voormaligis baggerdepot. De natuur heeft het weer helemaal overgenomen waardoor het een spannend landschap is geworden. En dat gaan we uitbuiten door o.a. camoufleren, te verstoppen en beestjes te zoeken.

 

Kunstenaars laten zich inspireren door lijnen, kleuren, vormen in landschap en natuur. Land art kan gezien worden als een vorm van kunst, waarbij de hele natuur in de kunst opgenomen wordt. Tot slot van de excursie gaan de kinderen daarom een groot natuurschilderij maken.

LF-2018
€ 1 per kind*

Natuursprong

Activiteit sluit aan bij Culturele Hoofdstad 2018, thema Land Art!

De Kollumerwaard is een prachtig natuurgebied in het Lauwersland met bos en water. Natuursprong is heel basic: een ochtend lekker met de klas spelenderwijs de natuur ontdekken. De gids besteedt veel aandacht aan natuurvondsten van de kinderen en doet stoere spelletjes en bouwt hutten en bruggen met de kinderen. Vies worden mag!

Tot slot gaan de kinderen een museum maken van natuurschilderijen en inpakkunst. Installatiekunstenaar Christo werd bekend vanwege zijn 'inpakkunst'.

LF-2018
€ 1 per kind*

Pykje 4 Fjouwer Ontdekpad

Activiteit sluit aan bij Culturele Hoofdstad 2018, thema Kening fan de Greide!

Boek nu het Pykje Fjouwer Ontdekpad. Tijdens het Pykje-4-ontdekpad kruipen de kinderen in de huid van Pykje Fjouwer. Ze ruiken, vangen insecten, lopen, vliegen net als Pykje Fjouwer buiten in de wei. Het ontdekpad kunt u boeken bij De Klyster en wordt bij De Klyster in Damwâld georganiseerd. De Amaliatas waarin o.a. het prentenboekje en een knuffel van Pykje Fjouwer zit wordt in april op school gebracht door de AFUK. Het Ontdekpad sluit mooi aan bij de Amaliatas en kunt u hier los boeken.

LF-2018
gratis

Struinen op het Wad

Activiteit sluit aan bij Culturele Hoofdstad 2018, thema Sense of Place!

Prachtige wadexcursie bij Moddergat en lekker uitwaaien aan de andere kant van de dijk onder leiding van een wadgids. De leerlingen zullen met volle teugen genieten tijdens het zoeken naar schelpjes, pieren steken, krabben vangen en het bekijken van allerlei plantjes en beestjes.
Op de terugweg lopen we over de kwelder. De gids vertelt onderweg van alles over het gebied, maar zorgt er vooral voor dat de kinderen veel kunnen doen en beleven. De gevonden wadschatten gaan natuurlijk mee naar school. Speciaal voor LF-2018 ontvangt de school gratis het boek Fûgels oan ús Kusten en de vogelkaart Wadvogels. Dit jaar schenken de gidsen extra aandacht aan Wadstillevens en kunst en maken een wadschilderij.

LF-2018
€ 1 per kind*


Er is zoveel te vindenwadslakjes zoekenhet monumentaanspoelsels zoekenzicht op de dijk en Moddergatstrunekwalzeeduizendpootzeg ken jij de alikruikeen krab, is het een mannetje of een vrouwtje?hij komt er uit!stilleven met paaltjes


Dieren in de Klas

DIEREN IN DE KLAS

Kippen, konijnen, cavia's, duiven....deze dieren komen allemaal in de klas. Een feest!!! Twee vrijwilligers van PKV Frisia vertellen over het houden van (huis)dieren en beantwoorden alle vragen van de kinderen. En natuurlijk is er genoegd tijd om geaaid, gevoerd en geknuffeld te worden.

 

NB. U kunt geen datum aanklikken, maar wel voorlopig aanmelden. Wij nemen contact op om een datum te prikken.

voorjaar/zomer
€ 40 per groep*


duiven bekijkeneen emmer vol kuikentjesde broedmachine, wanneer komen ze uit?


Zadenpakket

Gratis zadenpakket en lesbrief om in de klas te kunnen zaaien.

voorjaar/zomer
gratis

Buitenlesdag
voorjaar
gratis

Pykje Fjouwer Amaliatas

Activiteit sluit aan bij Culturele Hoofdstad 2018, thema Kening fan de Greide!

"Tik tik tik. tik tik tik...3 eieren in het gruttonest zijn al uitgekomen. Maar het kuikentje in het vierde ei krijgt de dop niet kapot. Daarom wordt Pykje Fjouwer zomaar door zijn familie achtergelaten. Gelukkig neemt kalfje hem mee naar de boerderij van Yfke. Daar voelt Kuikentje Vier zich al snel thuis tussen de andere dieren. Maar als het jaar verstrijkt, begint het bij hem te kriebelen. Pykje Fjouwer wil vliegen. Heel ver. Misschien wel naar Afrika. Dat vindt kalfje niet zo'n goed idee. Want zal hij zijn gruttovriendje ooit nog terugzien?"

                           

Boek via de aanmeldknop het bijbehorende Pykje Fjouwer Paad. Dit is een speels circuit, waarin de kinderen in de huid kruipen van de grutto.

LF-2018
gratis