Uurnatuur 2018-2019_12

Klik op 'aanmelden' bij de activiteiten waaraan je mee wilt doen.

* Let op, de prijs van de activiteiten is de Vriendenprijs. Scholen die geen Vriend van De Klyster zijn betalen het dubbele tarief. In de bevestiging staat dus het vriendentarief. U kunt vriend worden, dit kost per jaar €12,50 + €0,35 per leerling. Wilt u dat, stuur een mail naar .Onderstaande activiteiten zijn afgelopen. Je kunt je er (voor dit jaar) niet meer voor opgeven.


Tolhuispark Dokkum

Natuur vind je ook in de stad! Onze klystergids neemt de kinderen mee op een spannende herfstexcursie door het Tolhuispark in Dokkum. In dit park valt van alles te zien en te ontdekken.
Op speelse wijze gaan de kinderen op zoek naar paddenstoelen, bomen, plantjes, diertjes en andere herfstschatten.

 

Tot slot mogen de leerlingen nog even lekker klimmen over de boomstammen. Kortom, een hele leuke excursie, helemaal afgestemd op de jongste kinderen.

 

PS Hebt u specifiek wensen over datum of inhoud? Neem dan contact met ons op.

najaar 2018
€ 1,00 per kind*


paddenstoelen bekijkenmet blinddoek bomen voelenKinderen op houtstapelmet een loep zie je het nog beter.de ene helft heeft blinddoek, de andere helft begeleidtverstoppertjetot slot: spelen op houtstapel


Bollen planten + Gastles 'Weltrusten Bolletjes'

In het najaar gaat de natuur slapen. Ook de bollen en knollen.

Gids Annemarie komt op school en vertelt eerst een spannend verhaal m.b.v. de handpoppen Eki Eekhoorn, Kermit de Kikker, Eddy Egel en Jikke Ooievaar over de winterslaap.
Daarna gaat de gids naar buiten en met de kleuters bollen planten.
De gids heeft schepjes bij zich en een grote mand met bollen en knollen. Iedere kind mag buiten sneeuwklokjes en krokussen planten en toedekken met een dekentje van aarde. En nu maar wachten tot de zon in februari weer wat warmer wordt en de bollen boven komen. Een super project, waar de kleuters heel erg van zullen genieten.

 

PS Hebt u specifieke wensen over datum of inhoud? Neem dan contact met ons op.

winter 2018
€ 1,00 per kind*


gids Annemarie met het lesmateriaaldek de bollen maar toeeerst luisteren naar een spannend verhaalelk kind mag 6 bolletjes planten bij school!sneeuwklokjes en krokusjes plantengids Annemarie plant bollen met kleutersbinnen planten we bollen in februarihet wordt voorjaar in de klas


Vogels in de winter

Vogels in de winter is een natuur-in-de-klas-pakket voor de groepen 1 tot en met 4. In het pakket:

  • raamstickers en vogelbeeldjes voor vogelherkenning
  • diverse voersoorten
  • birdswing (een standaard voor op het raam om een vetbol aan te hangen)
  • handleiding en een informatieblad waarop staat hoe u leerlingenmateriaal kunt downloaden
  • vogelboekjes
  • materiaal waarmee met de klas zelf vetbollen en pindaslingers gemaakt kunnen worden (vet, warmplaatje, zaden, etc.)
  • vogelvoederplank
  • verrekijker

 

Het pakket wordt op school gebracht en na afloop weer opgehaald. Het verbruikersmateriaal mag de school natuurlijk houden.

Herfst en Winter
€ 1 per kind*

Voorlezen Dag van de Duurzaamheid

Tijdens de Kinderboekenweek vindt ook de landelijke Dag van de Duurzaamheid plaats op vrijdag 10 oktober 2018.

Op het basisonderwijs wordt op 10-10-2018 een verhaal voorgelezen in het Fries of het Nederlands met als thema: ‘vriendschap en bijen’. Zoals de bijen en hommels voor elkaar zorgen en hun leven in het teken staat van het versterken van het volk. Zo ook zou de mens zich in moeten zetten voor het verbeteren van de wereld, het zorgen voor elkaar en voor de natuur.

 

Wethouders en burgemeesters treden bij een aantal scholen op als gastvoorlezer. Maar u kunt zelf ook een voorleesgast regelen, of zelf het verhaal voorlezen. Doet u mee? Na het voorlezen staan in deze lesbrief nog suggesties voor een klassengesprek en verwerkingsopdrachten.

najaar 2018
gratis


it âlde wâldhúske dêr't net ien wennet?Schrijver Douwe Kootstra leest voortroch de hage loereit âlde kezynIllustratie bij het verhaal 'Plastic Kibbeling' van Douwe KootstraWethouder Van der Ploeg leest voor bij De Griffel in LjussensMister FinneyBurgemeester Waanders leest voor op De FjouwerhoekeKnikkertegelpraatkaartvoorleeskrant 2015