Uurnatuur 2017-2018_12

Klik op 'aanmelden' bij de activiteiten waaraan je mee wilt doen.

* Let op, de prijs van de activiteiten is de Vriendenprijs. Scholen die geen Vriend van De Klyster zijn betalen het dubbele tarief. In de bevestiging staat dus het vriendentarief. U kunt vriend worden, dit kost per jaar €12,50 + €0,35 per leerling. Wilt u dat, stuur een mail naar .Onderstaande activiteiten zijn afgelopen. Je kunt je er (voor dit jaar) niet meer voor opgeven.


Pykje 4 Fjouwer Ontdekpad

Activiteit sluit aan bij Culturele Hoofdstad 2018, thema Kening fan de Greide!

Boek nu het Pykje Fjouwer Ontdekpad. Tijdens het Pykje-4-ontdekpad kruipen de kinderen in de huid van Pykje Fjouwer. Ze ruiken, vangen insecten, lopen, vliegen net als Pykje Fjouwer buiten in de wei. Het ontdekpad kunt u boeken bij De Klyster en wordt bij De Klyster in Damwâld georganiseerd. De Amaliatas waarin o.a. het prentenboekje en een knuffel van Pykje Fjouwer zit wordt in april op school gebracht door de AFUK. Het Ontdekpad sluit mooi aan bij de Amaliatas en kunt u hier los boeken.

LF-2018
gratis

Dieren in de Klas

DIEREN IN DE KLAS

Kippen, konijnen, cavia's, duiven....deze dieren komen allemaal in de klas. Een feest!!! Twee vrijwilligers van PKV Frisia vertellen over het houden van (huis)dieren en beantwoorden alle vragen van de kinderen. En natuurlijk is er genoegd tijd om geaaid, gevoerd en geknuffeld te worden.

 

NB. U kunt geen datum aanklikken, maar wel voorlopig aanmelden. Wij nemen contact op om een datum te prikken.

voorjaar/zomer
€ 40 per groep*


duiven bekijkeneen emmer vol kuikentjesde broedmachine, wanneer komen ze uit?


Zadenpakket

Gratis zadenpakket en lesbrief om in de klas te kunnen zaaien.

voorjaar/zomer
gratis

Buitenlesdag
voorjaar
gratis

Pykje Fjouwer Amaliatas

Activiteit sluit aan bij Culturele Hoofdstad 2018, thema Kening fan de Greide!

"Tik tik tik. tik tik tik...3 eieren in het gruttonest zijn al uitgekomen. Maar het kuikentje in het vierde ei krijgt de dop niet kapot. Daarom wordt Pykje Fjouwer zomaar door zijn familie achtergelaten. Gelukkig neemt kalfje hem mee naar de boerderij van Yfke. Daar voelt Kuikentje Vier zich al snel thuis tussen de andere dieren. Maar als het jaar verstrijkt, begint het bij hem te kriebelen. Pykje Fjouwer wil vliegen. Heel ver. Misschien wel naar Afrika. Dat vindt kalfje niet zo'n goed idee. Want zal hij zijn gruttovriendje ooit nog terugzien?"

                           

Boek via de aanmeldknop het bijbehorende Pykje Fjouwer Paad. Dit is een speels circuit, waarin de kinderen in de huid kruipen van de grutto.

LF-2018
gratis