lesmateriaal

Avontuurlijke reis in de Lente  

Onderwerp:Lente, kikkers, kikkerdril

Soort:Leskist

Doelgroep:groep 3-5

Beschrijving:

 De leskist is gebaseerd op de Nederlandse speelfilm "Kikkerdril". De film vormt de basis en de introductieles voor de lessuggesties.

 

"Max gaat een nachtje logeren bij oma en gaat kikkerdril zoeken voor zijn broer Max die in het ziekenhuis ligt. Onderweg ontmoet hij Jesse, zij helpt hem zoeken. Ze beleven allerlei natuuravonturen".

 

In de lesmap staan lessuggesties en in de kist zit materiaal om met de leerlingen buiten zelf op onderzoek uit te gaan. Zoals visnetjes, aquarium, vrolijke kikkerbordjes, geplastificeerde opdrachten, etc.

 

Met deze leskist beleven uw leerlingen een avontuurlijke reis in de lente.


Frysk:

Er is geen Fryske les in deze leskist.


Periode:april - september

 

Je kunt dit lesmateriaal online reserveren »
Het materiaal dat je reserveert wordt door ons op school gebracht en weer netjes opgehaald.
Een extra gratis service. Dat scheelt veel tijd en gezeul met zware kisten!

 

We hadden toevallig kikkerdril in de klas, dit sloot prachtig aan bij het thema. We hebben een aantal spelletjes gedaan uit de groene map, de film gezien en we zijn een middag de natuur in gegaan.
De kinderen vonden het prachtig. De buiten opdrachten waren mooi. De uitleg op de kaartjes is duidelijk zodat de kinderen van groep 3 en 4 zich zelfstandig kunnen redden. Met behulp van een paar ouders was het een prachtige middag. En dat er zoveel is te zien in één weiland omringd door sloten. De kinderen waren erg enthousiast en de ouders die hebben geholpen ook.


Sija Vellema (CBS De Ikker, Blije)

Wat een prachtige leskist. Hele leuke, praktische opdrachten. De kinderen waren heel enthousiast bezig aan de hand van de opdrachtkaarten. Vooral op blote voeten door de modder lopen was erg leuk.
Eén minpuntje: de omvang van de leskist. Hij is alleen niet te tillen en je moet je auto even 'verbouwen' om hem mee te kunnen nemen.
P.S. Volgend jaar wil ik deze kist weer.


Sietske Hoekstra, vissen = groep 3 (SBO De Twine, Dokkum)

Heb je goede of slechte ervaringen met dit lesmateriaal of heb je een leuke tip? Schrijf ook een recensie »

  terug naar het zoekresultaat


Avontuurlijke reis in de Lente