lesmateriaal

Watermonsters / Wettermeunsters  

Onderwerp:slootjesbiologie, waterbeestjes, waterplanten

Soort:Leskist

Doelgroep:groep 1-8, onderbouw VO, buitenschoolse opvang

Beschrijving:

Het water in sloten en plassen is vaak zo donker dat je niet gauw te zien krijgt wat zich daaronder allemaal afspeelt. In de gemiddelde sloot of plas krioelt het van de kleine beestjes. Pietepeuterige roeipootkreeftjes, waterspinnen, wantsen, watervlooien, waterkevers en de larven van allerlei insekten. Wanneer je de beestjes goed bekijkt, door een loep of onder de microscoop, blijken het ware “watermonsters”.

 

De watermonsterkist is een praktische leskist die gericht is op ervaringsleren. Uit onze ervaring is gebleken dat kinderen zich snel een uur vermaken langs de slootkant en genietend, actief leren.

De belangrijkste opdracht is het maken van een “bijzondere vangsten bak”. Deze bak kan na het vissen meegenomen worden naar de klas, waar de watermonsters verder bestudeerd kunnen worden.

 

Door een middagje met deze leskist te werken worden uw leerlingen ook echte “watermonsters”, die enthousiast op ontdekking gaan in het water dicht bij school en huis.


Frysk:

Harkje nei in leginde fan Mindert Wijnstra oer wettermeunsters beneam de wetterbisten yn it Frysk. (Sjoch pompeblêd leskiste).


Periode:april - oktober

 

Je kunt dit lesmateriaal online reserveren »
Het materiaal dat je reserveert wordt door ons op school gebracht en weer netjes opgehaald.
Een extra gratis service. Dat scheelt veel tijd en gezeul met zware kisten!

 

Heb je goede of slechte ervaringen met dit lesmateriaal of heb je een leuke tip? Schrijf een recensie »

  terug naar overzicht leskisten


Watermonsters / Wettermeunsters