lesmateriaal

De Weidevogelkist / De Greidefūgelkiste  

Onderwerp:Vogels

Soort:Leskist

Doelgroep:groep 6-8

Beschrijving:

De weidevogel is een prachtig en typisch Fries onderwerp. Het is vrij eenvoudig een aantal soorten te leren kennen. Bovendien verdienen deze prachtige vogels onze aandacht en bescherming. De leskist draagt hiertoe bij.

We beginnen in de klas met een introductie van de weidevogels m.b.v. video en/of dia’s. De kinderen leren iets over 10 verschillende soorten vogels die in de wei voorkomen (leefomgeving, bescherming, natuurbeheer).

Daarna gaan de kinderen een dagdeel het weiland in. In de kist zitten opdrachten voor in het veld + een kopieerbaar opdrachtenboekje. Als verwerking in de klas zijn verschillende lesideeën in de kist aanwezig.

 

Informeer bij De Klyster of een vogelwachter kan worden geregeld die helpt met het veldwerk of die in de klas iets vertelt over weidevogelbescherming.


Frysk:

Yn de leskiste sitte ferskillende wurkblêden yn 'e Fryske taal lykas: tips foar it aaisykjen, Fryske ferskes ensfh. Mindert Wijnstra ferteld fantasy ferhalen oer greidefûgels op syn cd. (Sjoch pompeblêd yn 'e leskiste.


Periode:maart - september

 

Je kunt dit lesmateriaal online reserveren »
Het materiaal dat je reserveert wordt door ons op school gebracht en weer netjes opgehaald.
Een extra gratis service. Dat scheelt veel tijd en gezeul met zware kisten!

 

Heb je goede of slechte ervaringen met dit lesmateriaal of heb je een leuke tip? Schrijf een recensie »

  terug naar overzicht leskisten


De Weidevogelkist / De Greidefūgelkiste