excursie


Weidevogels Damw‚ld


uitleg polsstokspringen......wie durft?vogelwachter geeft uitleg. Kijk een zwaluw!vogels spotten met de verrekijkeropdrachtenboekjelangs de sloot beestjes zoeken met loeppotjesNestbeschermerseen 'broedsje'predatornestbeschermereendennestPolsstokspringen moet wel wennen!een snoeklekker vieseind goed al goedtot slot douchennatte vriendinnendouchen
Periode:voorjaar/zomer

Tijd:08.30-14.00 uur

Plaats:Op school en 's middags bij de boer op het erf en in het boerenland.

Inhoud:

Weidevogels horen bij de lente en bij Friesland. De Fûgelwacht Akkerwoude komt 's ochtends in de klas om te vertellen over het weidevogelbeheer. 's Middags gaat de klas bij de boer in het land veldwerkopdrachten maken, waardoor ze nog meer leren over het leven van weidevogels als kievit, grutto, tureluur, scholekster. Tot slot gaan de leerlingen polsstokspringen. Een feestje en meestal een waterballet waar de leerlingen heel veel plezier aan beleven.


Vervoer:

De school regelt zelf het vervoer.


Begeleiding:

Vogelwacht Akkerwoude e.o. nemen de begeleiding op zich.


Kleding:

Makkelijk zittende en warme kleding die vies mag worden. Laarzen. De kinderen gaan polsstok springen, dus kunnen nat worden. Evt. reservekleding en een handdoek.


Meenemen:

De vogelwachters geven door of er nog iets meegenomen moet worden. In principe is al het materiaal aanwezig.


Voorbereiding:

Als voorbereiding komen vogelwachters een gastles geven in de klas.


Overig:

Alleen scholen uit Damwâld kunnen deelnemen. Zij worden begin van het voorjaar persoonlijk benaderd door een fûgelwachter.


Aanmelden:Je kunt je niet meer aanmelden voor deze activiteit.

 


Heb je goede of slechte ervaringen met deze activiteit of heb je een leuke tip? Schrijf ook een recensie »