excursie


Kalfjespad


in de zuivelkraamblote-voeten-padwat zie in de dierenweide?melken op een melkerskrukstoere fryske fammenheerlijkboerin aan het melkenruiken en voelenknyntsjesvarkens voerenopening kalfjespad door wethouder Bos in 2011stilleven
Periode:voorjaar/zomer

Tijd:2 uur

Plaats:Terrein van landschapsactiviteitencentrum Botniahiem, Trekwei 8a, 9104 AB DAMWALD.

Startplaats:Verzamelen bij de parkeerplaats. Volg de klysterborden! De gids wacht u daar op.

Doelgroep:Basisonderwijs Noordoost Fryslân

Kosten:2 euro per kind

Inhoud:

Tijdens het kalfjespad leren de kleuters spelenderwijs waar de melk vandaan komt. De kinderen gaan o.a.: jonge dieren aaien, zuivel proeven, trekker rijden, koemelken, en nog veel meer leuke opdrachtjes doen. Als de kleuters aankomen krijgen ze allemaal een boerenkiel aan en een rode zakdoek om en veranderen in kleine boertjes en boerinnetjes.

 

Een echte stoere Friese excursie, die de kinderen niet snel zullen vergeten.

 

NB. Staat er geen geschikte datum voor u tussen? Bel of mail De Klyster, dan zoeken we een oplossing!


Vervoer:

U regelt zelf het vervoer naar de lokatie.


Parkeren:

Op het parkeerterrein van Botniahiem, Trekwei 8b te Damwâld.


Begeleiding:

De gids neemt de leiding. Leerkracht en chauffeurs nemen ieder een groepje van 3 à 4 leerlingen onder hun hoede. Er wordt een actieve rol van de begeleiders gevraagd. Klystergids Betty Kooistra 0511-463681 of 06-51932500 neemt de leiding. Tineke Feenstra is hulpgids.


Kleding:

Makkelijk zittende kleding die vies mag worden. Laarzen en warme kleren.


Meenemen:

De kinderen mogen de dieren voeren en mogen best wat oude boterhammen meenemen. De kinderen krijgen wat te drinken. Ze mogen evt. fruit meenemen. De leerkracht kan desgewenst thermosflessen koffie meenemen.


Voorbereiding:

Het is niet nodig om van te voren op school voorbereidende lessen te geven. U krijgt een lesbrief toegestuurd en kunt deze ook downloaden van de klystersite. Na afloop krijgt de leerkracht ook nog een prentenboekje met lessuggesties mee naar school.
U kunt eventueel aanvullend de leskist 'Boerderijdieren' of leskist 'Meneer de Pauw op de kinderboerderij' lenen.


Evaluatie:

U krijgt na de excursie een evaluatie in uw mailbox. Wilt u zo vriendelijk zijn om deze invullen? Het kost u ongeveer 2 minuten van uw tijd.


Overig:

Als het weer heel slecht is kan de gids besluiten om de excursie af te zeggen. De gids belt dan met de school. Vergeet uw fototoestel niet! De Klyster houdt zich aanbevolen voor 2 van uw mooiste kiekjes. Graag ruimschoots op tijd aanwezig zijn, zodat de gids op de aanvangstijd gelijk kan beginnen.


Lesbrief:

Aanmelden:Je kunt je op dit moment niet aanmelden voor deze activiteit.

 


Wij vonden het leuk om op Kalfjespad te gaan. De kinderen kregen leuke opdrachten, waren heel erg leuk bezig. Geen moment verveeld. De kinderen vonden het erg leuk. Jammer dat er geen echte kalfjes waren, maar daarom niet minder plezier gehad!


Anita Haisma (CBS de Wel)

Heb je goede of slechte ervaringen met deze activiteit of heb je een leuke tip? Schrijf ook een recensie »