gastlesindeklas


Braakballen pluizen + Gastles 'Titus en Titia Kerkuil'


pluizen en poetsenwat stond er op het menu van de uil?een schedeltjebraakballen pluizen is net een cadeautje uitpakkengids Betty vertelt over Titus en Titia kerkuilGids Betty met de kerkuil-uitzet.wat voor botje hebben we hier?op de kiek met de kerkuilhelpen met pluizeneen super les. Betty neem van alles mee naar school.
Periode:najaar/winter

Tijd:1,5 á 2 uur

Plaats:Op uw eigen school in uw eigen lokaal.

Doelgroep:Basisonderwijs Noordoost Fryslân

Kosten:1,00 euro per kind

Inhoud:

Klystergids Betty Kooistra komt op school en geeft een boeiende les over Titus en Titia Kerkuil. Betty weet alles van de kerkuil en kan daar prachtig en beeldend over vertellen. De kinderen hangen aan haar lippen. Ze neemt ook allerlei voorwerpen mee, waaronder een grote uilenkast, een ûleboerd, opgezette kerkuilen en nog veel meer.
Tot slot gaat Betty met de klas braakballen pluizen. Deze gastles is een van de jaarlijks terugkomende klysteractiviteiten. Een "gouweouwe" waar alle kinderen van genieten.

 

NB. Staat er geen geschikte datum voor u tussen? Bel of mail De Klyster, dan zoeken we een oplossing!


Begeleiding:

Klystergids Betty Kooistra verzorgt de gastles en begeleidt het braakballen pluizen. Telefoon mobiel 06-51932500 (b.g.g. 0511-463681).


Lesbrief:

Aanmelden:Je kunt je niet meer aanmelden voor deze activiteit.

 


De gastles van NME medewerkster mevrouw Betty Kooistra was heel erg interessant. Bovendien had ze heel veel materiaal meegenomen ter ondersteuning van haar Power Point presentatie. Ook de uilebak(waar alle spullen inzaten) en de geprepareerde kerkuil spraken tot de verbeelding. NMEgids Betty is een echte vogelliefhebber, zoals ze zelf zegt. Ze vertelde heel boeiend en enthousiast over de verschillende soorten uilen die je in Nederland kunt tegenkomen. En dat je aan de kleur van de ogen kunt herkennen wanneer ze jagen. Alles werd ondersteunt met hele mooie foto's, vaak door Betty zelf gemaakt. De kinderen stelden heel veel vragen en waren erg betrokken bij de gastles.
Door het enthousiasme was er 's morgens geen tijd meer op te pluizen. Dat heb ik toen 's middags gedaan. Helaas kon gids Betty hier niet meer bij aanwezig zijn. Ook de kinderen die eerst een beetje vies keken, gingen later als echte chirurgen de braakballen uitpluizen en later determineren. Heel nieuwsgierig. Van de botjes en schedeltjes hebben de kinderen later een geraamte geconstrueerd van een fantasie dier.
De gastles is een aanrader. Het pluizen blijft een leuke activiteit.


Teije Jager (Chr. SBO De Twine)

De opgezette uil in de klas vonden ze prachtig. Het uitpluizen vonden ze eerst een beetje vies maar na een paar botjes te hebben ontdekt waren ze allemaal enthousiast bezig. We hebben een mooie middag gehad met aan het eind een rondleiding in ons eigen 'braakbalmuseum'.

Ook erg handig dat alles wat je nodig hebt in de leskist zit.


Marian Vrieswijk (SBO De Twine)

Heb je goede of slechte ervaringen met deze activiteit of heb je een leuke tip? Schrijf ook een recensie »