overig


Voorlezen Dag van de Duurzaamheid


 it lde wldhske dr't net ien wennet?Schrijver Douwe Kootstra leest voortroch de hage loereit lde kezynIllustratie bij het verhaal 'Plastic Kibbeling' van Douwe KootstraWethouder Van der Ploeg leest voor bij De Griffel in LjussensMister FinneyBurgemeester Waanders leest voor op De Fjouwerhoeke Knikkertegelpraatkaartvoorleeskrant 2015
Periode:najaar 2018

Tijd:8.30 of 09.00 uur (duurt ongeveer 45 minuten)

Plaats:In uw eigen klaslokaal

Doelgroep:groep 7/8

Inhoud:

Tijdens de Kinderboekenweek vindt ook de landelijke Dag van de Duurzaamheid plaats op vrijdag 10 oktober 2018.

Op het basisonderwijs wordt op 10-10-2018 een verhaal voorgelezen in het Fries of het Nederlands met als thema: ‘vriendschap en bijen’. Zoals de bijen en hommels voor elkaar zorgen en hun leven in het teken staat van het versterken van het volk. Zo ook zou de mens zich in moeten zetten voor het verbeteren van de wereld, het zorgen voor elkaar en voor de natuur.

 

Wethouders en burgemeesters treden bij een aantal scholen op als gastvoorlezer. Maar u kunt zelf ook een voorleesgast regelen, of zelf het verhaal voorlezen. Doet u mee? Na het voorlezen staan in deze lesbrief nog suggesties voor een klassengesprek en verwerkingsopdrachten.


Voorbereiding:

  • Lees het verhaal van te voren al vast goed door.
  • Print het verhaal voor de voorlezer uit.
  • Bereid het nagesprek voor m.b.v. de vragen uit de lesbrief.
  • Plaats het verhaal op het digibord.


Overig:

De NME-Centra in Fryslân hebben samen met IVN speciaal voor alle scholen een verhaal in het Fries laten schrijven voor de bovenbouw door Janneke de Boer. Er is ook een Nederlandse vertaling beschikbaar.


Aanmelden:Je kunt je niet meer aanmelden voor deze activiteit.

 


Heb je goede of slechte ervaringen met deze activiteit of heb je een leuke tip? Schrijf ook een recensie »