excursie


Visafslag Lauwersoog


Gids Thys Visser vertelt enthousiast. In de mijnzaal meedoen aan de visveiling.Verse visgroepsfoto met haarnetjes voor hygieneStilleven van visnetten.Vissersboten bekijken.Medewerker van de visafslag.Garnalen die we straks gaan pellen.verse garnalen in de koude ruimteminicursus garnalen pellenHenk Kroes deelt cadeautje uit aan de 6000-ste excursiebezoekerLopende band
Periode:januari t/m 1 juli 2010 (ma, di, woe en do)

Tijd:1,5 à 2 uur

Plaats:Visafslag te Lauwersoog

Doelgroep:Groep 5 en 6

Kosten:? 3,-- per leerling (begeleiding gratis) euro

Inhoud:

Aanmelden:Je kunt je op dit moment niet aanmelden voor deze activiteit.

 


Zeker voor herhaling vatbaar! Donderdag 30 mei gingen we met groep 8 naar de Visafslag Lauwersoog. De heer Thys Visser stond ons al op te wachten en hij had meteen de groep te pakken met zijn enthousiaste verhalen en grapjes. Er was een heel ontspannen sfeer. Omdat er net verse vis was aangekomen gingen we daar eerst een kijkje nemen. Behalve ruiken mochten we de vis ook aanraken wat de lln. geweldig interessant vonden. De film was educatief en leuk gemaakt. De rondleiding en de uitleg was heel interessant en sloot goed aan bij de lesbrief die we op school hadden besproken. Het zelf mogen mijnen bij de visafslag was een leuke afwisseling, er werden ook nog een paar prijsjes weggegeven voor wie er het dichtst bij zat. Toen er een garnalen kotter aan het lossen was maakten we kennis met zeehond Johannes die in de haven zwom. Hij liet zich meerdere malen zien en fotograferen.
Als afsluiting mochten de lln. zelf garnalen pellen en opeten.
We kregen zelfs nog een flinke partij garnalen mee naar school.
Niet alleen de kinderen, ook de ouders die mee waren als chauffeur vonden het een zeer boeiende excursie. Alle kinderen kregen ook nog een mooie vis, schaal en schelpdieren poster mee. Samenvattend: een aanrader.
Teije Jager (De Twine, Dokkum)


Teije Jager (SBO de Twine Dokkum)

Samen met Thijs hebben we een super leuke ochtend gehad. De kinderen vonden het er ontzettend 'ruiken'. Het was leuk om achter de schermen te kijken. De kinderen (ook de juf en ouders) hebben veel opgestoken. Ook het lesmateriaal wat we meekregen zag er leuk uit.


Djoke (De Wel, Broeksterwoude)

Onder leiding van Thijs hebben we een prettige middag beleefd.
We hebben de visafslag echt gevoeld, geroken, meegemaakt. Lawaaimakende sorteermachines, heftrucks die voorbij rijden, de koelcel, vissegeuren, het zien en voelen van vissen. Het fileren van de vis. Het zelf garnalen pellen!!!
Het enige minpunt hierbij, voor mij, is dat 31 leerlingen niet alles horen, kunnen voelen. Ook in mijnzaal was dat merkbaar omdat ze met z'n vieren achter 1 computer moesten werken. (een kleinere groep werkt beter)
De leerlingen hebben het als geweldig ervaren. Hulde Thijs en Marjolein.


Jan van Slageren (cbs De Stapstien, koll'zwaag)

We hebben een hele fijne ochtend gehad. Onder leiding van Thys Visser (!) hebben we van alles bekeken, van koelcel tot mijnzaal. We hebben zelfs een echte haai gezien. Diepgevroren, maar toch..
Zeker voor herhaling vatbaar!


Inge Klaver (Koningin Julianaschool)

Een bijzonder leuk uitstapje. Aantrekkelijk: je ziet en ruikt veel vis; je pelt de garnalen, dat echt niet zo makkelijk is. De klok van de afslag vonden de lln. erg interessant, vooral het goed uitkomen op een bedrag.

Een vissersboot van dichtbij had ook wel leuk geweest.

Zeker de moeite waard.


Aletta Tigchelaar / groep 6 (Koningin Julianaschool Kollum)

Heb je goede of slechte ervaringen met deze activiteit of heb je een leuke tip? Schrijf ook een recensie »